Uitschakeling nadert met rasse schreden voor Benfica na derde nederlaag

Lars Capiau24 okt 2023, 22:56
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20

Benfica heeft de derde nederlaag op rij geleden in de Champions League. In het eigen Estádio da Luz ging de ploeg met 0-1 onderuit tegen Real Sociedad. Brais Méndez kroonde zich met zijn doelpunt tot matchwinner. Voor Benfica lijkt uitschakeling daarom steeds realistischer te worden.

Bij Benfica keerde Orkun Kökcü terug in de selectie na zijn blessure. De ex-Feyenoorder begon op de bank, maar viel na de rust in. Fredrik Aursnes en David Neres kregen een basisplaats toebedeeld van Roger Schmidt.

De eerste speldenprik van de wedstrijd kwam op naam van Real Sociedad. In een aftastende eerste helft noteerde Robin Le Normand met een hard en laag schot van zo’n twintig meter aan voor het eerste wapenfeit van de wedstrijd.

Vlak voor rust creëerde het beter spelende Sociedad een volgende kans. Dit keer was het een afstandspoging van Ander Barrenetxea, die rakelings langs het doel Anatoliy Trubin vloog.

Na rust was het wederom Sociedad dat de boventoon voerde. Martin Zubimendi waarschuwde de Portugezen al door een bal op de vuisten van Trubin te vuren. Even later was daar dan toch de verdiende voorsprong voor de ploeg uit Spanje.

Barrenetxea kapte eenvoudig zijn man uit en tikte de bal opzij, waar Méndez klaarstond om simpel binnen te werken: 0-1. Met een prachtige versnelling en dito afwerking tekende Takefusa Kubo bijna voor de tweede Spaanse treffer van de avond, ware het niet dat zijn krulschot uiteenspatte op de lat.

Een directe vrije trap van Kökcü van de zijkant bood de Portugezen bijna uitkomst, maar doelman Álex Remiro had een prima redding in huis. Daarmee eindigde het duel tussen beide ploegen in 0-1. Voor Benfica komt uitschakeling met rasse schreden dichterbij. Schmidt en zijn manschappen zijn na drie wedstrijden nog steeds puntloos en moeten dus vrezen voor een vroege Europese exit. Sociedad gaat samen met Internazionale aan kop, met zeven punten uit drie wedstrijden.