voetbalzone

‘Uitspraak dat mijn naam in rijtje Van Persie en Robben hoort, is logisch’

Gijs Freriks16 nov 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2013, 08:30
Advertentie
/

AS Roma betaalde in de zomer een initieel bedrag van 16,5 miljoen euro voor Kevin Strootman en in Nederland vroeg menigeen zich af waarom de Italianen zoveel geld overhadden voor de middenvelder. De 23-jarige linkspoot lijkt zijn prijskaartje dit seizoen echter al waar te maken, want hij speelt uitstekend en gaat met i Giallorossi aan kop in de Serie A.

Bondscoach Louis van Gaal is ook onder de indruk van Strootman en beloofde hem net als Robin van Persie en Arjen Robben al een plek in de WK-selectie. “Of mijn naam in dat rijtje terecht is? Het zijn de drie aanvoerders van Oranje, ik ben nummer drie. In dat licht bezien is de uitspraak logisch. Maar volgens mij heeft de bondscoach het met die woorden helemaal niet gehad over voetbalkwaliteiten”, zegt Strootman in het Algemeen Dagblad.

De 22-voudig international zegt doof te zijn geworden voor kritiek. “Het is toch de waan van de dag die regeert. Ja, ik ben goed begonnen bij Roma, maar veel mensen die nu roepen dat ik in Italië zo goed speel, hebben misschien maar één wedstrijd van mij gezien. Maar misschien kan ik nu net wat meer brengen omdat ik ergens nieuw ben, om de transfersom waar te maken. Ik wilde dat wereldtoppers als Daniele De Rossi en Francesco Totti gingen denken: ‘Hé, die Strootman, die is gewoon goed voor ons’.”

Bezig met laden …