voetbalzone

Uitspraak Schweinsteiger kan Cahill voor twee duels schorsing behoeden

Daniel Cabot Kerkdijk16 jun 2010, 10:46
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2010, 10:46
Advertentie

Tim Cahill ontloopt mogelijk een schorsing van twee duels. De middenvelder kreeg zondag in de wedstrijd tussen Duitsland en Australië (4-0) in de tweede helft een directe rode kaart voor een tackle op Bastian Schweinsteiger en vreest voor een schorsing van twee duels. Een uitlating van Schweinsteiger biedt echter soelaas. De Duitser vertelde na afloop tegen Cahill dat het ‘geen rode kaart was’, iets wat met geluidsopnames is vastgelegd.

/

De FIFA zal naar alle waarschijnlijkheid donderdag beslissen of de schorsing van Cahill één of twee duels zal bedragen, maar de uitlatingen van Schweinsteiger na afloop, opgevangen door een Australisch persbureau, kunnen daarin verandering brengen. Op het moment dat correspondent Doug Conway Cahill na afloop interviewde liep Schweinsteiger langs, die de Australisch international vertelde: “Het was geen rode kaart.”

Conway heeft nu de uitspraak duidelijk op tape staan en is door de Australische voetbalbond gevraagd om een brief naar de FIFA te schrijven, te samen met de tape waarop Schweinsteiger dit liet weten. Dit zal dan worden gebruikt om tegen de rode kaart in beroep te gaan. Zodoende bestaat de kans dat Cahill alleen het treffen met Ghana van zaterdag aan zich voorbij hoeft te laten gaan. De spelmaker ging tien minuten na rust hard door op Schweinsteiger en kreeg voor dit vergrijp een directe rode kaart.

Bezig met laden …