voetbalzone

Uitspraken over ‘doorgestoken kaart’ bij Lahoz leveren forse schorsing op

Bart DHanis30 mrt 2023, 14:40
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2023, 14:40
Advertentie

Real Betis-aanvoerder Sergio Canales heeft een schorsing van vier wedstrijden gekregen naar aanleiding van zijn uitspraken over scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. De leidsman, die ook het WK-duel tussen Nederland en Argentinië floot, gaf de 32-jarige middenvelder op 19 oktober 2022 de eerste rode kaart uit zijn carrière. In februari van dit jaar floot Lahoz weer een wedstrijd van Betis, waarna Canales terugblikte op het incident uit oktober en vervolgens enkele uitlatingen deed die volgens LaLiga niet door de beugel kunnen.

Canales kreeg de rode kaart vanwege ‘klagen tegen de scheidsrechter’, zo meldde Mundo Deportivo destijds. Canales vroeg in de 96e minuut van de met 0-0 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Cádiz om nog een minuutje extra tijd, waarop Lahoz hem zijn eerste gele kaart toonde. Toen Canales geïrriteerd op die gele kaart reageerde, gaf Lahoz hem zijn tweede gele kaart en daarmee gelijk de eerste rode kaart in meer dan 450 gespeelde wedstrijden.

Het incident zat de ervaren middenvelder vier maanden later duidelijk nog dwars. Na de wedstrijd tussen Betis en Real Valladolid (2-1 winst) mocht hij met een goal en een assist op zijn naam als man van de wedstrijd voor de camera verschijnen. Hij zei elk contact met Lahoz te hebben vermeden tijdens de wedstrijd. Ook blikte hij terug op de rode kaart van maanden eerder. “De rode kaart tegen Cádiz heeft Lahoz mij met voorbedachte rade gegeven.”

Vooral die laatste opmerking komt de Spaans international duur te staan. Door de opgelegde schorsing van vier wedstrijden zal Canales niet meespelen tegen Atlético Madrid, Cádiz, Espanyol en Osasuna. Een flinke aderlating voor de club uit Sevilla, gezien zij nog volop meedoen in de strijd om een Champions League-ticket. Eerder deze maand werd de club door Manchester United uitgeschakeld in de Europa League.

[stand:7]

Bezig met laden …