voetbalzone

Uitstekende debutanten helpen Jong Oranje aan zege in Kroatië

Matthijs van Laar05 feb 2013, 15:53
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2013, 15:53
Advertentie
/

Jong Oranje is de lange voorbereiding op het EK in Israël van start gegaan met een prima zege op Kroatië. In kustplaats Pula werden de leeftijdsgenoten uit het thuisland met 2-3 verslagen. Voor de manschappen van bondscoach Cor Pot vonden onder meer de debutanten Jürgen Locadia en Tonny Vilhena het net. Samen met Luuk de Jong namen zij de Nederlandse productie voor hun rekening.

Kroatië, dat in de kwalificatiefase ver achter groepswinnaar Spanje eindigde en dus niet aanwezig is op het eindtoernooi in juni, begon goed aan de wedstrijd in het kleine Aldo Drosina Stadion. Andrej Kramaric verzilverde de eerste kans die de thuisploeg kreeg en zette Jong Oranje daarmee vroeg op achterstand. De bezoekers herpakten zich echter snel en creëerden veel kansen. Onder meer Rajiv van la Parra en Leandro Bacuna kregen de bal uit kansrijke positie echter niet doelman Lovre Kalinic.

De Jong deed dat op slag van rust wel: hij kopte een vrije trap tegen de touwen en zorgde zo voor de meer dan verdiende 1-1 stand bij de pauze. Na de onderbreking liet Pot naast Locadia en Vilhena ook Mike van der Hoorn, Thomas Bruns en Jean-Paul Boëtius debuteren en de nieuwelingen lieten zich meteen zien. Met een splijtende pass bracht Bruns spits Locadia in stelling, die koel bleef in de afronding: 1-2. Een ruim kwartier voor tijd zorgde Vilhena voor de 1-3. Dat leek de eindstand te gaan worden, maar in de slotfase moest Jeroen Zoet toch nog een keer een bal uit zijn net plukken.

Bezig met laden …