Uitvallen Carvajal betekent smet op simpele overwinning Real Madrid

Bart Kruyt09 mrt 2014, 19:50
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2014, 19:50

Atlético Madrid heeft niet lang kunnen genieten van de koppositie in de Primera División. De ploeg van Diego Simeone werd zondag alweer ingehaald door Real Madrid, dat in de thuiswedstrijd tegen Levante geen fout maakte. Smet op de simpele 3-0 overwinning was wel het uitvallen van Daniel Carvajal, die kort voor tijd met een brancard van het veld moest worden gehaald, nadat hij zich had verstapt. Real loopt door de overwinning uit op aartsrivaal Barcelona, dat zaterdag verrassend onderuit ging en nu vier punten minder heeft dan de lijstaanvoerder.

Real kwam eerder dit seizoen in de uitwedstrijd bij Levante met de schrik vrij, toen twee late doelpunten van Álvaro Morata en Cristiano Ronaldo de ploeg toch nog de overwinning opleverden (2-3), maar zondagavond had Real in het thuisduel minder last van las Granotas, die direct na het eerste fluitsignaal onder druk werden gezet. De thuisploeg kreeg in de openingsfase direct wat corners en nam na elf minuten spelen uit een van die hoekschoppen de leiding: Ángel di María vond Ronaldo, die zijn 24ste competitiedoelpunt van dit seizoen binnen kopte.

Voor Ronaldo betekende dit zijn 100ste competitiewedstrijd voor Real waarin hij scoorde en in de vorige 99 verloor de Koninklijke er geen een. Dat gebeurde ook zondag niet: Levante moest na de vroege achterstand in de achtervolging, maar kwam er niet aan te pas. Dat kwam overigens niet omdat Real nou zo briljant speelde, maar de gastheren deden voldoende om de wedstrijd te dicteren. Gareth Bale, Di María en Karim Benzema kregen in de eerste helft nog kansen, maar Keylor Navas hield zijn doel schoon. Kort voor de thee raakte Benzema nog de paal.

Real ging ondanks het veldoverwicht dus met slechts een minimale voorsprong rusten, maar in de tweede helft werd de marge al snel verdubbeld. Ditmaal was Ronaldo de aangever: de Portugees tikte de bal opzij naar Marcelo, die zijn tegenstander met een schaar op het verkeerde been zette en vervolgens fraai binnenschoot. Navas voorkwam vervolgens de 3-0 van Benzema, voordat Levante met tien man kwam te staan wegens een rode kaart voor Navarro. De verdediger kwam van achteren hard in op Ronaldo en moest daardoor vroegtijdig gaan douchen.

Met elf tegen tien was er helemaal geen sprake meer van een wedstrijd. Real kon het balletje rustig rond tikken en kreeg nog mogelijkheden om verder uit te lopen, maar Benzema schoot over en Benzema raakte opnieuw het aluminium, ditmaal de lat. Ook Di María kreeg de derde goal van de avond er niet in, maar door een eigen doelpunt werd het alsnog 3-0: Nikos Karabelas ging in de fout bij een scherpe voorzet van Marcelo en verzorgde zo onbedoeld het slotakkoord. Ronaldo maakte nog bijna de vierde goal van de avond, maar net als Benzema raakte ook hij de lat.