voetbalzone

Underdog hoopt op grote stunt tegen Spaanse favoriet: 'Ik ken Real erg goed'

Matthijs van Laar16 feb 2016, 10:10
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2016, 10:10
Advertentie

AS Roma heeft woensdag eigenlijk niks te verliezen tegen Real Madrid. De Italianen zijn de zware underdog voor de ontmoeting met de Spaanse grootmacht, weet ook coach Luciano Spalletti. Hij waant zijn elftal echter niet kansloos. “Ik ken Real erg goed”, verklaart hij voorafgaand aan het duel in het Stadio Olimpico van woensdagavond.

/

Spalletti zag vorig seizoen zonder club nadat hij vertrok bij Zenit Sint-Petersburg. Hij gebruikte de vrije tijd om door Europa te reizen. “Ik heb Real vorig jaar vaak zien spelen toen ze nog gecoacht werden door mijn goede vriend Carlo Ancelotti. Hij is een geweldige leraar. De beste Italiaanse coach en een uitstekende leermeester. Ik heb alles van hem geleerd.”

Spalletti laat tevens weten dat hij woensdag mogelijk begint zonder Francesco Totti en Daniele De Rossi. De twee clubiconen komen net terug van blessureleed. “Het resultaat is het belangrijkst. Ik kijk dus niet naar de achtergrond van een speler. Ik wil het sterkste elftal opstellen, niet de beste elf spelers”, besluit de oefenmeester.

Bezig met laden …