Underdog Real Salt Lake verrast LA Galaxy in finale MLS Cup

Daniel Cabot Kerkdijk23 nov 2009, 07:08
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2009, 07:08
/

Niet Los Angeles Galaxy maar Real Salt Lake heeft zondagavond lokale tijd de titel in de Major League Soccer op haar naam geschreven. In de strafschoppenreeks, na een 1-1 tussenstand in de reguliere speeltijd, hield de underdog haar zenuwen beter in bedwang. De eindzege van Salt Lake, waar Rachid El Khalifi niet in actie kwam, is verrassend. De club drong pas vier jaar geleden door tot de hoogste afdeling in de Verenigde Staten.

David Beckham liet zich in de eerste helft van het treffen nadrukkelijk gelden. Eerst door een overtreding op de Argentijn Javier Morales, die geblesseerd het veld moest verlaten, en daarna met enkele gevaarlijke voorzetten. Omar González en Mike Magee konden echter niet profiteren van zijn inzicht. Vier minuten voor rust was het wel raak. Na voorbereidend werk van Beckham en Landon Donovan schoot Magee de bal bij de tweede paal tegen de touwen.

/

De voordelige marge van de Californiërs werd door Robbie Findley na ruim een uur spelen ongedaan gemaakt. Na tweede geblokte pogingen schoot de topschutter van Salt Lake wel raak: 1-1. In de verlenging had de underdog de betere mogelijkheden. Findley faalde tot tweemaal toe in de afwerking, terwijl een vrije trap van Clint Mathis in het zijnet eindigde.

In de strafschoppenreeks verzilverde Beckham de eerste elfmetertrap. Daarna lieten Jovan Kirovski (LA Galaxy), Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Donovan (La Galaxy), Andy Williams (Real Salt Lake) en Edson Buddle (LA Galaxy) na hun penalty te verzilveren. Salt Lake-verdediger Robbie Russell schoot de doorslaggevende strafschop achter doelman Josh Saunders.