voetbalzone

Unicum in Roemenië: Hagi scoort bij basisdebuut en viert feest met vader

Gijs Freriks29 mei 2015, 19:45
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2015, 19:45
Advertentie

Ianis Hagi is in zijn eerste wedstrijd als basisspeler van Viitorul direct tot scoren gekomen. De zestienjarige aanvallende middenvelder maakte vrijdagavond de 2-3 in het competitieduel met Botosani (4-4). Hagi is de zoon van voetballegende Gheorge Hagi, die de huidige trainer is van Viitorul.

De Maradona van de Karpaten werd zesmaal verkozen tot de beste speler van zijn land en speelde voor onder meer Steaua Boekarest, Real Madrid, Barcelona en Galatasaray. De vijftigjarige Hagi begon zijn trainerscarrière als bondscoach van Roemenië en kwam via onder meer Galatasaray en Steaua in de zomer van 2014 bij Viitorul terecht, dat momenteel tiende staat in de Liga 1.

Zijn zoon Ianis maakte in december zijn competitiedebuut, maar tot vrijdagavond kwam hij niet verder dan zes invalbeurten. Hij mocht tegen Botosani dus voor het eerst starten en kwam na vijftig minuten tot scoren. Met zijn rechtervoet volleerde hij de bal na een voorzet van Cristian Gavra in de korte hoek. Hagi rende direct naar zijn vader om het feest te vieren.

Bezig met laden …