Unicum voor Frankrijk na door Thauvin geïnspireerde zege in halve finale

Thijs Post10 jul 2013, 19:18
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2013, 19:18

Frankrijk heeft zich geplaatst voor de finale van het WK Onder-20. Les Bleus waren in de groepsfase met 3-1 te sterk voor Ghana en woensdag werden de Afrikanen met 2-1 verslagen. Florian Thauvin was de grote man aan Franse zijde: de middenvelder van Lille (dat hem het voorbije halfjaar verhuurde aan Bastia) nam beide doelpunten voor zijn rekening. In de finale nemen de Franse talenten het op tegen de winnaar van het duel tussen Irak en Uruguay.

/

Frankrijk, dat zich nooit eerder plaatste voor de finale van het WK Onder-20, en Ghana begonnen stormachtig. Beide partijen kregen enorme kansen om de score te openen, maar wonder boven wonder bleven de eerste vijftien minuten doelpuntloos. Na het razende begin ging de handrem er even op, toch opende Thauvin op slag van rust de score. Een mooie combinatie brak de Afrikaanse defensie open en Thauvin sleepte de bal langs keeper Eric Antwi om het ding vervolgens in het lege doel te werken.

Ghana liet het er niet bij zitten: direct na rust tekende Ebenezer Assifuah op prachtige wijze, via de binnenkant van de paal, voor de gelijkmaker. Met die treffer nestelde hij zich bovendien naast Bruma (Portugal) en Jesé Rodríguez (Spanje) aan de kop van het topscorerklassement. Ghana kreeg zelfs kansen op meer, maar het was Thauvin die zijn tweede maakte met een schot in de onderhoek. Na een tweede gele kaart voor Samuel Umtiti werd het bibberen voor de Fransen, maar doelman Alphonse Aréola liet zich niet meer passeren.