voetbalzone

Unieke plottwist: Tottenham wil toeslaan bij United om Kane te behouden

Mart Oude Nijeweeme07 jun 2023, 08:40
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2023, 08:40
Advertentie

Tottenham Hotspur loopt met de gedachte om Harry Maguire over te nemen van Manchester United, zo schrijft The Telegraph. De centrale verdediger is onder Erik ten Hag zijn basisplaats kwijtgeraakt en moet er in Noord-Londen voor zorgen dat Harry Kane binnenboord wordt gehouden. De spits heeft Maguire in een eerder stadium aanbevolen bij de clubleiding en kan het bij de nationale ploeg bijzonder goed met hem vinden.

De interesse van Tottenham in Maguire is op geen enkele manier gekoppeld aan de wens van United om Kane vast te leggen, zo verzekert bovengenoemde ochtendkrant. Sterker nog: de komst van de centrumverdediger moet er juist voor zorgen dat Kane binnenboord wordt gehouden. De aanvalsleider is namelijk goed bevriend met zijn Engelse collega en drong er bij de clubleiding al eens op aan om hem aan te trekken.

Nu vast staat dat Ange Postecoglou de komende jaren aan het roer staat bij Tottenham, kan de club langzaam bouwen aan een selectie die weer mee gaat doen om de Champions League-tickets. The Telegraph benadrukt dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat de Spurs ook daadwerkelijk een bod gaan uitbrengen op Maguire. In het verleden toonde Mauricio Pochettino als manager van Tottenham al interesse in Maguire, alvorens de verdediger van Hull City naar Leicester City verhuisde.

Maguire, die nog steeds aanvoerder is bij United, werd in de zomer van 2019 voor maar liefst 87 miljoen euro overgenomen van Leicester City. Zijn waarde wordt momenteel geschat op nog slechts dertig miljoen euro, waardoor United, mochten ze hem verkopen, sowieso een flink verlies zal draaien. Zijn contract in Manchester loopt nog door tot medio 2025. Vooralsnog is niet bekend of er al een club zich officieel heeft gemeld voor Maguire.

De 55-voudig international van de nationale ploeg van Engeland kan dit seizoen niet rekenen op een basisplaats onder Ten Hag. De Haaksbergse oefenmeester verkiest centrale verdedigers Raphaël Varane, Lisandro Martínez en Victor Lindelöf boven Maguire. Ook Luke Shaw, die van nature een linksachter is, wordt door Ten Hag eerder in het centrum geposteerd dan de dertigjarige aanvoerder. Maguire stond dit seizoen slechts acht keer aan de aftrap van een Premier League-duel.

Bezig met laden …