voetbalzone

United beloont keeper met nieuw contract: 'Bezorgt me wel kopzorgen!'

Bart Kruyt03 aug 2012, 14:30
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2012, 14:30
Advertentie

David de Gea is op papier de eerste doelman van Manchester United, maar Anders Lindegaard legt zich niet zomaar neer bij een plek op de bank. De Deense keeper krijgt zijn kans in de voorbereiding, aangezien De Gea met Spanje meedeed aan de Olympische Spelen, en Sir Alex Ferguson heeft vertrouwen in Lindegaard. De keeper is beloond met een nieuw contract.

/

United meldt op de website van de club dat Lindegaard zijn handtekening heeft gezet onder een nieuwe verbintenis, die hem tot medio 2016 aan de Engelse recordkampioen verbindt. "Ik ben blij en trots dat de manager laat zien dat hij vertrouwen in mij heeft", reageerde de doelman. "De concurrentie is zwaar, maar dat hoort bij een club als Manchester United. Dit is waar ik altijd van gedroomd heb en niets maakt me trotser dan het dragen van het shirt van United."

De 28-jarige Lindegaard maakte vorig jaar de overstap van het Noorse Aalesund naar United en speelde in zijn eerste seizoen acht competitieduels voor de club. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar in februari moest de keeper zich laten opereren aan zijn knie. "Er is een gezonde concurrentiestrijd voor de positie van doelman", zei Ferguson. "Dat is goed voor het team, maar het bezorgt mij wel kopzorgen! Ik ben blij dat Anders dit nieuwe contract heeft getekend."

Bezig met laden …