voetbalzone

United-clubicoon hoopt op nederlaag tegen Leicester: 'Ik moet hem steunen!'

Matthijs van Laar01 mei 2016, 13:33
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2016, 13:33
Advertentie
/

Peter Schmeichel staat te boek als clubicoon van Manchester United, maar voor het eerst in zijn leven hoopt hij op een nederlaag voor the Red Devils. Het elftal van Louis van Gaal treedt zondagmiddag namelijk aan tegen Leicester City, dat bij een goed resultaat op Old Trafford de landstitel kan veiligstellen. De plek tussen de palen bij the Foxes wordt bevolkt door Schmeichels zoon Kasper.

Schmeichel senior maakt alvast zijn excuses richting de fans van zijn ‘favoriete’ club, die nog volop in de strijd is om een Champions League-ticket. “Ik ben al mijn hele leven fan van United en ik vind het verschrikkelijk om een seizoen als dit mee te moeten maken”, zegt hij op BT Sport. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik moet mijn zoon steunen!”

“Ik wil dat hij kampioen wordt met Leicester City, en zo mogelijk op Old Trafford”, vervolgt de oud-goalie, die zelf gedurende zijn actieve jaren meerdere Premier League-titels mocht vieren. “Het zou de verwezenlijking zijn van de mooiste droom van zijn leven.” De laatste keer dat Leicester City won op bezoek bij United, was in januari 1998. Schmeichel senior stond toen tussen de palen bij de thuisploeg.

Bezig met laden …