voetbalzone

United eindigt als vijfde en lijkt klaar voor bekerfinale

Matthijs van Laar17 mei 2016, 22:52
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2016, 22:52
Advertentie

Manchester United is komend seizoen als nummer vijf van de Premier League verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen Bournemouth, die was uitgesteld vanwege de veelbesproken bommelding van afgelopen zondag, werd door de ploeg van Louis van Gaal zonder al te veel moeite gewonnen: 3-1. Het betekent voor the Red Devils een goede generale repetitie voor de bekerfinale van komend weekend tegen Crystal Palace.

/

Van vermaak was in de eerste 45 minuten nauwelijks, of eigenlijk geen sprake op Old Trafford. Manchester United had veel de bal en stond vrijwel voortdurend op de helft van de tegenstander, maar mogelijkheden waren er nauwelijks. Lange tijd was het enige moment van opwinding een vrije trap van Wayne Rooney, die net voorbij ging aan de instormende Marcus Rashford.

Kort voor rust kwam daar echter verandering in. De 1-0 van Rooney, zijn honderdste Premier League-goal op Old Trafford, was dan ook meteen van grote schoonheid. Anthony Martial rukte op, ging de een-twee aan, gaf voor en na een handig overstapje van Rashford kon Rooney vervolgens simpel binnenschuiven. Het bleek gelukkig de opmaat naar een stuk leukere tweede helft.

/

Na de pauze maakte United er namelijk alsnog een amusant schouwspel van. Juan Mata leek recht te hebben op een strafschop na neer te zijn gehaald in de zestien, waarna Michael Carrick de lat raakte. Ook Antonio Valencia deed een duit in het zakje: de Ecuadoriaan haalde verwoestend uit van een meter of dertig, maar zag zijn knal, die regelrecht op weg was naar de kruising, prachtig onschadelijk gemaakt worden door doelman Adam Federici.

Een kwartier voor tijd viel de verdiende 2-0 alsnog. Rooney vond Valencia, die perfecte klaarlegde voor Rashford. De jongeling toonde opnieuw zijn klasse en rondde af met een schuiver in de verre hoek. Invaller Ashley Young maakte er niet veel later 3-0 van na ternauwernood te zijn ontsnapt aan buitenspel, maar dat bleek niet de eindstand. Door een ongelukkige eigen goal van Chris Smalling werd die namelijk bepaald op 3-1.

Bezig met laden …