voetbalzone

United- en Real-flop bloeit helemaal op: 'Hij is een speciaal geval'

Matthijs van Laar21 apr 2016, 13:24
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2016, 13:24
Advertentie
/

Javier ‘Chicharito’ Hernández heeft na heel wat moeilijke jaren bij Manchester United en Real Madrid eindelijk de smaak te pakken. De Mexicaanse spits stapte afgelopen zomer over van United naar Bayer Leverkusen, waarvoor hij 16 keer scoorde in 25 Bundesliga-duels en tevens 9 keer Europees trefzeker was. Coach Roger Schmidt is dan ook dolblij met zijn spits.

“Er zijn er niet veel zoals hij”, zegt hij in gesprek met Kicker. “Hij is een speciaal type speler. Met zijn kwaliteiten valt hij misschien niet extreem op, maar hij heeft de gave om op het juiste moment de juiste keuzes te maken. Met name als net aankomt op het maken van doelpunten. Het was een grote gok om hierheen te komen, maar het heeft goed uitgepakt.”

Hernández staat nog tot de zomer van 2018 onder contract bij die Werkself, maar Schmidt beseft dat het lastig kan worden om de aanvaller te behouden. “Ik hoop dat hij blijft. Maar hij is een speciaal geval. We moeten afwachten wat de tijd ons brengt en welke kant hij zelf op wil.” Zelf verklaarde de international onlangs nog dat hij alles op zich af laat komen. “Ik leef in het hier en nu. Je kunt toch niet alles plannen in het leven. Het hangt dus niet alleen van mij af.”

Bezig met laden …