voetbalzone

'United gaat over tot actie: bod van 82 miljoen op ster van Bayern'

Matthijs van Laar07 jul 2015, 13:09
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2015, 13:09
Advertentie

Manchester United heeft Thomas Müller tot belangrijkste doelwit voor de komende weken gemaakt. De aanvaller van Bayern München gaf onlangs nog te kennen dat hij niet weg hoeft uit Duitsland, maar die boodschap lijkt in het noorden van Engeland niet doorgekomen. Het Duitse Sport1 bericht dinsdag dat de club van Louis van Gaal op het punt staat een bod van 82 miljoen euro uit te brengen.

voetbalzone

De berichtgeving van het medium sluit aan bij die van BILD, een kleine week geleden. Dat meldde dat United 160 miljoen euro heeft gereserveerd om Müller voor vijf jaar vast te leggen. Ruim de helft daarvan zou dan voor de transfersom zijn, de andere 78 miljoen voor het salaris van de Duits international. Dat zou neerkomen op 15,6 miljoen euro per jaar, of 3 ton per week. Müller zou daarmee een van de absolute grootverdieners bij de Engelse topclub worden.

De mogelijke komst van Müller valt niet los te zien van de aanwezigheid van Van Gaal bij Manchester United. De Nederlandse coach liet de speler ooit op jonge leeftijd debuteren bij Bayern München en werkte zeer prettig met hem samen. Bayerns algemeen directeur Karl-Heinze Rummenigge zou onlangs al een eerste gesprek hebben gevoerd met United-vicevoorzitter Ed Woodward, al zegt Sport1 daar nog geen sluitend bewijs voor te hebben.

Bezig met laden …