voetbalzone

United heeft eerste trofee binnen

10 aug 2008, 18:07
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 18:07
Advertentie
Manchester United en penalties: het blijkt de laatste maanden een gouden combinatie. De landskampioen van vorig seizoen won in het Londense Wembley Stadion na strafschoppen van bekerwinnaar Portsmouth en mag zich het komende seizoen weer Community Shield-houder noemen. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord.

Het was nog niet de ploeg die eind mei de Champions League won, maar veel zorgen zal dat coach Sir Alex Ferguson niet baren. Duidelijk werd dat het meedoen van dragende krachten als Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney met name voor het scorend vermogen een must is, al werden er ook zonder het duo voldoende kansen gecreëerd.

United had aanvankelijk moeite een opening te vinden in de hechte defensie van Pompey. Grootste kans voor rust was er voor de Schot Darren Fletcher, die geheel vrij voor de keeper werd gezet na goed doorzetten van Nani. De vervanger van Ronaldo gleed oog in oog met doelman David James echter onbeholpen uit, en landde vervolgens tot hilariteit van de Portsmouth-fans op de bal.

De Mancunians bleven echter het beste van het spel houden. United-doelman Edwin van der Sar werd slechts sporadisch op de proef gesteld, in tegenstelling tot zijn collega aan de andere zijde. James moest diverse malen handelend optreden na goede mogelijkheden van de Europees kampioen.

Zo was Fletcher andermaal dicht bij de openingstreffer, maar zijn lob werd door de goalie van de tegenpartij nog net op de lat getikt. Eenzelfde soort act haalde de doelman uit bij een inzet van Carlos Tevéz. De fantastische stop op het schot van de Argentijn was er mede verantwoordelijk voor dat na negentig minuten spelen nog altijd de brilstand het scorebord sierde.

Omdat er in het Community Shield geen verlenging plaats vindt na een gelijke stand, mochten de spelers zich op gaan maken voor de strafschoppen. De eerste poging van Portsmouth vloog over, terwijl United stoïcijns bleef en raak bleef schieten. Van der Sar pakte de derde inzet, en zag één beurt later hoe de vierde eveneens zijn doel miste. The Red Devils bleven foutloos, en veroverden zo voor zestiende maal de Engelse variant van de Supercup.
Bezig met laden …