voetbalzone

United-icoon: 'Ging bijna naar Liverpool, maar mijn Engels was niet zo goed'

Bart Kruyt02 aug 2016, 17:05
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 17:05
Advertentie

In januari van dit jaar zette Nemanja Vidic een punt achter zijn actieve loopbaan, nadat een avontuur bij het Italiaanse Internazionale niet was geworden wat hij ervan had verwacht. De verdediger kende in zijn carrière zijn beste periode bij Manchester United, maar vertelt nu dat hij voor zijn komst naar United bijna voor de aartsrivaal van de Engelse recordkampioen had gekozen.

/

Vidic speelde in 2005 voor Spartak Moskou, toen hij een belletje kreeg van Rafael Benítez. Hij had net de Champions League gewonnen met Liverpool en wilde Vidic bij zijn selectie halen. “Ik was geïnteresseerd, maar mijn Engels was toen niet goed en het was moeilijk om met elkaar te communiceren”, blikt de nu 34-jarige Vidic terug in gesprek met FourFourTwo.

“Toen kwam Manchester United”, vervolgt de Serviër. “Sir Alex Ferguson belde me en zei: ‘ik heb je gezien met de Servische ploeg tegen Frankrijk en ik wil dat je hierheen komt’. United ging direct over tot actie en alles was binnen twee dagen geregeld.” Vidic maakte in januari 2006 de overstap van Spartak naar United en bleef daar tot de zomer van 2014.

Bezig met laden …