voetbalzone

United-jongeling Garnacho drijft de spot met Barça én Pedri na Europese zege

Jordi Tomasowa24 feb 2023, 07:48
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2023, 07:48
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Manchester United plaatse zich donderdagavond voor de achtste finale van de Europa League door Barcelona over twee wedstrijden te verslaan. Na een 2-2 gelijkspel in het Spotify Camp Nou waren the Red Devils op Old Trafford met 2-1 te sterk voor de Catalanen. Invaller Antony maakte de winnende treffer namens United, terwijl Fred de openingstreffer van Robert Lewandowski onschadelijk maakte. Het was de eerste overwinning van United op Barcelona sinds de halve finale van de Champions League in 2008.

Alejandro Garnacho kwam op Old Trafford halverwege de tweede helft als invaller binnen de lijnen. De Argentijnse jongeling verving Jadon Sancho en maakte tijdens zijn invalbeurt een sterke indruk. Garnacho was na afloop begrijpelijkerwijs blij met het verslaan van Barcelona. De achttienjarige vleugelaanvaller kon het niet laten om op Twitter de spot te drijven met de ploeg van Xavi. Hij postte een foto waarop hij de standaard doelpuntenviering van Pedri nadeed door zijn handen voor zijn ogen te houden alsof hij een bril draagt. Het onderschrift luidde: "Pasa de ronda el equipo grande”, oftewel: de grotere club gaat door.


Bezig met laden …