voetbalzone

United lijkt tweede keus Falcao: 'Hele zomer geprobeerd bij Real te komen'

Matthijs van Laar02 sep 2014, 10:10
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2014, 10:10
Advertentie

Manchester United verraste maandag door zich op de valreep te versterken met Radamel Falcao. De Colombiaanse spits zou eigenlijk zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar Spanje, maar Real Madrid ondernam geen actie. Tot grote spijt van de speler, verklaart Sky Sports-analist Guillem Balague, die namens de Britse sportzender het Spaanse voetbal op de voet volgt.

voetbalzone

"Zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft het hele jaar, en ook de gehele zomer, geprobeerd om hem naar Real Madrid te krijgen", beweert Balague. "De club heeft echter laten weten geen interesse te hebben." Daarmee sprak de Koninklijke het vertrouwen uit in Karim Benzema, die vorig jaar uitstekend op dreef was en in de ogen van de technische leiding over de benodigde kwaliteiten beschikt.

"Real wilde wel een spits, maar geen concurrent voor Benzema. Ze wilden iemand die zich tevreden zou stellen met een rol op het tweede plan, een type-Diego López", aldus Balague. Die werd uiteindelijk gevonden: Javier Hernández kwam over van Manchester United. De Mexicaan was ook op Old Trafford niet meer dan tweede of derde keus en is vooral gehaald als back-up van Benzema.

Bezig met laden …