voetbalzone

'United maakt haast en wil Thiago nog voor maandag contracteren'

Bart Kruyt26 jun 2013, 08:20
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2013, 08:20
Advertentie

De supporters van Manchester United houden de website van de club de laatste dagen wat scherper in de gaten dan normaal. In de Spaanse en Engelse media wordt al een tijdje gespeculeerd over een transfer voor Thiago Alcántara, die moet worden overgenomen van Barcelona. AS schrijft woensdag dat United haast maakt en de komst van de middenvelder nog deze week wil afronden.

/

United vertrekt op maandag 1 juli naar de Verenigde Staten, om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. David Moyes wil Thiago graag al meenemen op die oefentrip en hoopt daarom dat de onderhandelingen met Barcelona snel tot een deal zullen leiden. Naar verluidt zullen de Engelsen met een transfersom van circa 22 miljoen euro op de proppen moeten komen om zich te versterken met Thiago. Een clausule in zijn contract schrijft voor dat Barcelona bij een iets lager bod, circa 18 miljoen euro, verplicht is te praten met geïnteresseerde clubs.

Bij United is men al een tijdje overtuigd van de kwaliteiten van de 22-jarige Thiago, die nu drie jaar in de gaten wordt gehouden door scouts van de Engelse topclub. Moyes heeft inmiddels ook verslagen gelezen over het gedrag van Thiago buiten het veld en is ervan overtuigd dat de Spaans jeugdinternational een aanwinst zal zijn voor zijn selectie. Het Bayern München van voormalig Barcelona-coach Josep Guardiola heeft ook interesse, maar het heeft er nu toch echt alle schijn van dat Thiago naar Manchester zal verhuizen.

Afgelopen weekend berichtte Sport al dat United zijn aanstaande speler een jaarsalaris van 4,4 miljoen euro heeft aangeboden. Daarmee komt de getalenteerde technicus direct tussen de tweede en derde groep van bestbetaalde voetballers op Old Trafford binnen. Het is ook een enorme stijging van zijn loon ten opzichte van wat hij momenteel verdient als speler van Barcelona, dat met de transfersom voor Thiago toch weer wil gaan proberen om verdediger Thiago Silva weg te halen bij Paris Saint-Germain.

Bezig met laden …