voetbalzone

United moest gigaboete betalen bij transfer Di María naar Barcelona

Gijs Freriks19 feb 2016, 07:45
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 07:45
Advertentie

Aanvaller Ángel Di María maakte in augustus 2014 de overstap naar Manchester United en Football Leaks heeft nu de hand weten te leggen op de transferovereenkomst tussen de Premier League-club en Real Madrid. De betaalde transfersom was reeds bekend: 75 miljoen euro.

/

Uit de documenten blijkt echter dat Real nog één miljoen verdiende doordat United zich wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League en de transfersom had vervolgens nog verder kunnen oplopen. Als Di María een eerste keer het podium van de FIFA Ballon d’Or zou bereiken, zou United vijf miljoen moeten overmaken naar het Santiago Bernabéu. Als hij de award zou winnen, had Real nog eens vijf miljoen tegemoet kunnen zien.

Het opvallendste is dat Real een speciale Barcelona-clausule in het contract heeft laten opnemen. Als Di María in uiterlijk de laatste transferperiode van 2015 naar het Camp Nou zou verkassen, zou United een vergoeding van vijftig miljoen moeten betalen aan Real. Voor 2016 lag die som op veertig miljoen en voor ieder moment daarna, zou het gaan om een ‘boete’ van dertig miljoen euro.

Bezig met laden …