United ondanks treffer Van Persie niet langs West Ham

Matthijs van Laar17 apr 2013, 22:39
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2013, 22:39

De kampioensstress lijkt langzaamaan toe te slaan bij Manchester United. West Ham United, zelf nog niet zeker van lijfsbehoud, maakte het de ploeg van Sir Alex Ferguson woensdagavond bijzonder lastig en had de pech niet meer dan een punt aan de ontmoeting over te houden. Dankzij een late treffer van Robin van Persie, zijn eerste velddoelpunt sinds lange tijd, eindigde het treffen namelijk in 2-2. In een preplay van de FA Cup-finale won Manchester City van Wigan Athletic, waardoor the Citizens twee punten inlopen op de stadsgenoot.

/

West Ham United - Manchester United 2-2
Kampioensstress of niet, het begin van Manchester United was buitengewoon matig. West Ham United nam het initiatief en had al na vijf minuten voor kunnen staan. Andy Carroll en Kevin Nolan kregen de bal echter niet tussen de palen. Tien minuten later was het alsnog raak: na een snelle tegenstoot bezorgde Matt Jarvis de bal bij Carroll, die met het hoofd perfect klaarlegde voor de inlopende Ricardo Vaz Te. Al vallend knikte hij de bal achter David de Gea. De thuisploeg behield daarna het betere van het spel, maar zoals wel vaker dit seizoen sloeg Manchester United toch toe. Na fraai voorbereidend werk van Shinji haalde Antonio Valencia uiteindelijk de trekker over: 1-1.

De bezoekers werden nadien wat beter en zetten die lijn aanvankelijk door na de rust. Een wonderschone treffer van Mohamed Diamé betekende echter dat de titelkandidaat wederom achter de feiten aan liep. Na een heerlijke aanvalsopzet via de rechterflank knalde de Senegalees de bal van buiten de zestien met een flinke curve in de verre hoek. Het bleek het startsein voor United om extra gas te geven en vanaf dat moment waren alle ogen gericht op Jussi Jääskeläinen. De Fin pareerde een aantal kansrijke inzetten, maar moest zich dertien minuten voor tijd toch nog een keer gewonnen geven. Kagawa raakte na wederom een uitstekende actie tot twee keer toe de paal, waarna Van Persie de rebound verzilverde. Die 2-2 bleek ook de eindstand.

/

Manchester City - Wigan Athletic 1-0
Het was in de eerste helft eigenlijk niet om aan te gluren, met name van de zwaar favoriete thuisploeg. De regerend kampioen speelde in 45 minuten tijd, op een mogelijkheid voor Sergio Agüero na, vrijwel niks klaar voor de vijandelijke goal en had het geluk dat het bij rust nog gelijk stond. Zowel Franco di Santo als Arouna Koné kreeg namelijk een gigantische kans om de score te openen, maar de aanvallers van the Latics kregen de bal allebei niet voorbij doelman Joe Hart. Dat de spelers van City bij het verlaten van het veld werden begeleid door een voorzichtig fluitconcert, sprak boekdelen.

Na de pauze ging het tempo iets omhoog en werd het iets beter, maar goed was het nooit. Wigan, dat vecht tegen degradatie en de punten meer dan ooit nodig heeft, liet echter na zichzelf te belonen. Zo zag Shaun Maloney een inzet van de lijn gehaald worden en moest ook Vincent Kompany niet veel later te hulp schieten om de aanvaller van het score af te houden. Het kwam de gasten uiteindelijk duur te staan. Met een van de weinige geslaagde acties van de avond besliste Carlos Tévez zeven minuten voor tijd namelijk de wedstrijd. De Argentijn vond wat ruimte en knalde de bal hoog in het net. Die klap kwamen de gasten niet meer te boven.