voetbalzone

United schrijft De Gea in voor Champions League

Erik van Dam02 sep 2015, 20:49
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2015, 20:49
Advertentie

David de Gea mag dan een transfer naar Real Madrid zijn misgelopen, maar dat betekent niet automatisch dat zijn situatie bij Manchester United onveranderd blijft. Louis van Gaal liet de Spaanse keeper in de eerste weken van het seizoen buiten beschouwing en nam hem niet op in zijn wedstrijdselectie. De man die in de voorgaande twee seizoenen uitgeroepen werd tot Speler van het Jaar bij de club is wél ingeschreven voor de Champions League.

voetbalzone

United maakt woensdagavond bekend dat De Gea een van de 23 namen is op de lijst die de club heeft ingeleverd bij de UEFA, voor dit seizoen. Ook Sergio Romero en Sam Johnstone zijn opgenomen in de Europese selectie, dus de toevoeging van De Gea hoeft niet te betekenen dat hij straks weer eerste keeper wordt. Van Gaal zal moeten bepalen of hij de Spanjaard weer bevordert of dat hij vasthoudt aan Romero. Víctor Valdés is niet aangemeld.

Het leek er aanvankelijk op dat De Gea op de valreep verkocht zou worden aan Real Madrid en dat Keylor Navas in zijn plaats aangetrokken zou worden. Het papierwerk werd echter te laat ingeleverd en Real wees naar United als schuldige in de zaak. De Gea zelf gaf aan dat de lezing van de Koninklijke min of meer klopte. Na de interlandperiode speelt United eerst nog een competitiewedstrijd (thuis tegen Liverpool) en daarna komt het in de groepsfase van de Champions League in actie tegen PSV, in Eindhoven.

Bezig met laden …