voetbalzone

United staat klaar om toe te slaan: 'Altijd een lijst met spelers paraat'

Matthijs van Laar18 jul 2015, 09:58
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2015, 09:58
Advertentie

Manchester United versterkte zich al met Matteo Darmian, Memphis Depay, Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger, maar de Engelse topclub is nog niet klaar. Louis van Gaal gaf al te kennen dat hij er nog een paar spelers bij wil en daar wordt momenteel druk aan gewerkt. Vicevoorzitter Ed Woodward legt op de website van de club hoe dat in zijn werk gaat.

voetbalzone

De club heeft scouts over de gehele wereld zitten, die spelers in de gaten houden. Zij verzamelen data en spelen die informatie vervolgens door aan de hoofdscout. "Op die manier hebben we altijd een lijst met spelers paraat, van wie wij denken dat ze Manchester United verder kunnen helpen. Vervolgens bespreken we die namen met Louis en zijn staf. Hij geeft vervolgens zijn transferdoelwitten door", aldus Woodward.

Cruciaal is dat de club steevast meerdere spelers op het oog heeft voor één positie. "Soms moet je accepteren dat de eerste keus niet komt, om uiteenlopende redenen. We kijken dan snel verder naar optie twee en drie. Vervolgens komt het neer op onderhandelen met de clubs", besluit de bewindsvoerder van the Red Devils.

Bezig met laden …