voetbalzone

United start ‘proces-Onana’ en heeft ook ploeggenoot op de korrel

Tom Rofekamp21 jun 2023, 11:36
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 11:36
Advertentie

Manchester United verkent voorzichtig de eventuele komst van André Onana. Dat meldt Fabrizio Romano woensdag op zijn YouTube-kanaal. The Red Devils zijn volgens de transfermarktexpert nog niet in onderhandeling, maar onderzoeken al wel het eisenpakket van de 27-jarige doelman. Dat heeft alles te maken met de 'strange situation' rond David De Gea, achter wiens toekomst bij United nog altijd een groot vraagteken staat.

Het contract van De Gea loopt af en de Spanjaard zelf wil dat dolgraag verlengen. Het is echter United dat twijfelt. De Gea slaat steeds vaker flaters en strijkt in verhouding tot zijn prestaties een vorstelijk salaris op. Dat wil United niet betalen voor een betwiste eerste keus. Tegen een salarisverlaging mag De Gea wel blijven, maar dat ziet de 32-jarige goalie zelf weer niet zitten. Daarom kijkt United verder.

Onana is één van de namen op de shortlist, naast onder meer Diogo Costa (FC Porto). Van onderhandelingen is nog geen sprake, maar er wordt al wel gekeken naar de persoonlijke eisen van de voormalig Ajacied. Volgens Italiaanse media verdient Onana nu drie miljoen euro op jaarbasis bij Internazionale. Het is onduidelijk of hij dat bedrag verhoogd wil zien worden.

In ieder geval lijkt United de knip te moeten gaan trekken. Onana ligt nog vier jaar vast in Milaan en zou zestig miljoen euro moeten kosten. Alternatief Costa is al niet goedkoper. Porto heeft naar verluidt een prijskaartje van 75 miljoen om de nek van zijn eerste keeper gehangen. United verlengde onlangs al met Tom Heaton en Nathan Bishop, in het geval De Gea vertrekt én er geen nieuwe doelman wordt aangetrokken.

Ook Onana's ploeggenoot in beeld
United heeft volgens The Independent ook Onana's ploeggenoot Federico Dimarco op de korrel. De Italiaanse vleugelverdediger, zondag nog uitblinker tegen het Nederlands elftal, moet op linksachter de concurrentiestrijd aangaan met Tyrell Malacia. Real Madrid zou echter ook in de race zijn. Mocht Dimarco naar Old Trafford komen, lijkt Luke Shaw zich te moeten richten op een positie links in het centrum.

Bezig met laden …