voetbalzone

United-talent zorgt voor verdeeldheid: 'Dan wordt hij een one-cap wonder'

Matthijs van Laar16 nov 2015, 13:22
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2015, 13:22
Advertentie

Roy Hodgson verbaasde zondag vriend en vijand door Jesse Lingard bij zijn selectie te halen voor het oefenduel met Frankrijk. De 22-jarige aanvaller van Manchester United speelde dit seizoen pas 169 minuten op het hoogst niveau en is daarmee volgens oud-international Tony Cottee absoluut ongeschikt. “Ik moet toegeven dat ik verrast was”, zegt hij op Sky Sports.

voetbalzone

Hodgson haalde Lingard bij de groep omdat Jamie Vardy en Michael Carrick geblesseerd afhaakten. “Hij is een veelbelovend talent, maar mist nog alle ervaring. Hij heeft 169 minuten gespeeld dit jaar. Als ik Wilfried Zaha (Crystal Palace) of Marc Albrighton (Leicester City) was, zou ik denken: wat moet ik in godsnaam doen om bij de selectie te komen?”

Cottee verdenkt Hodgson ervan eerder spelers van een grote club te selecteren. “Een uitverkiezing moet gebaseerd zijn op prestaties, niet op de club waar je voor speelt”, aldus de voormalig aanvaller. “Ik vind dit simpelweg geen goede beslissing. Ik ben een voorstander van het inpassen van jonge spelers, maar ik zie hem liever negentig minuten maken bij Jong Engeland, dan dat hij invalt bij de A-ploeg. Misschien eindigt hij wel als een one-cap wonder.”

Bezig met laden …