voetbalzone

'United wil met enorme salarisverhoging Pogba-scenario voorkomen'

Bart Kruyt07 okt 2013, 11:10
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2013, 11:10
Advertentie

Manchester United raakte Paul Pogba transfervrij kwijt aan Juventus en gaat er alles aan doen om te voorkomen dat dit ook met Adnan Januzaj gaat gebeuren. Het Belgische supertalent breekt dit seizoen door in het eerste elftal en was zaterdag met twee goals belangrijk voor United bij Sunderland (1-2). Januzaj heeft echter een aflopend contract en de nodige bewonderaars.

/

Manchester City, Juventus, Bayern München, Real Madrid en Barcelona: ze zouden allemaal belangstelling hebben voor de achttienjarige Januzaj. United wil de technicus echter niet laten gaan en is van plan om Januzaj een aanbieding voor een nieuw, langdurig contract te geven. Het salaris van de dribbelaar schiet na het zetten van zijn handtekening omhoog.

Januzaj krijgt nu nog ongeveer 1180 euro per week, maar kan bij een contractverlenging veel meer gaan verdienen. De bedragen die in de tabloids staan verschillen: volgens The Sun kan Januzaj 35000 euro per week gaan verdienen, maar de Daily Mail claimt dat het weeksalaris van de Belg zelfs naar 70000 euro per week kan gaan. De Daily Mirror heeft het weer over 58000 euro per week. Hoe dan ook: Januzaj kan er flink op vooruit gaan.

De aanvallende middenvelder maakte in de zomer al indruk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en David Moyes liet Januzaj tot dusver in drie competitiewedstrijden meedoen. Afgelopen zaterdag stond hij voor het eerst in de basis en de jongeling beschaamde het vertrouwen van zijn coach dus niet, met twee doelpunten. Het is nog niet bekend voor welk land Januzaj zal gaan spelen: hij kan kiezen tussen België, Engeland, Albanië, Servië, Kosovo (mits de FIFA Kosovo goedkeurt als voetballand) én Turkije.

Bezig met laden …