voetbalzone

'United wil middenveld versterken en gaat voor Chelsea's speler van het jaar'

Matthijs van Laar03 jan 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2014, 08:40
Advertentie

David Moyes heeft de clubleiding van Manchester United de opdracht gegeven alles in het werk te stellen om Juan Mata in te lijven. José Mourinho liet zich onlangs ontvallen dat de Spaanse spelmaker in principe niet weg mag bij Chelsea, maar dat de deur wel 'open' stond. Die boodschap is niet aan dovemansoren gericht geweest, weet Manchester Evening News.

/

Het lokale nieuwsblad schrijft the Red Devils nog deze maand werk willen maken van Mata, die vorig seizoen nog werd verkozen tot speler van het jaar, maar nu op een zijspoor is beland. De Spaans international is dan ook ten einde raad en wil dolgraag vertrekken, zeker met het oog op het WK in Brazilië. Voor Chelsea is een eventuele verkoop interessant om geld te genereren voor de komst van een nieuwe spits. De huidige goalgetters voldoen namelijk niet aan de eisen van Mourinho.

Volgens het dagblad is het daarom niet uitgesloten dat Javier Hernández in de deal wordt betrokken. De Mexicaan staat al sinds 2010 onder contract op Old Trafford, maar heeft nooit volledig weten te overtuigen. Onlangs werd de 25-jarige spits al in verband gebracht met andere clubs, maar Moyes verklaarde toen meteen dat hij niet mocht vertrekken. De mogelijkheid om Mata in te lijven, zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.

Bezig met laden …