voetbalzone

‘United zou zo’n spits kunnen gebruiken, maar wij zijn blij met hem’

Erik van Dam08 jan 2016, 09:28
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2016, 09:28
Advertentie

Manchester United liet Javier Hernández afgelopen zomer naar Bayer Leverkusen gaan, nadat Louis van Gaal groen licht had gegeven. De Mexicaanse spits maakte in de Duitse competitie vervolgens elf goals in de eerste seizoenshelft en tekende in de Champions League-groepsfase ook nog eens voor vijf treffers. Directeur Michael Schade van Bayer Leverkusen is blij dat het de club lukte Hernández aan te trekken.

voetbalzone

“Meneer Van Gaal had geen idee dat Chicharito zo’n goede speler was”, zegt Schade lachend tegen Goal. “Dat is althans wat ik teruglees in de Engelse kranten. Ze bekritiseren meneer Van Gaal omdat hij het talent van Hernández niet herkende. Manchester United zou inderdaad best zo’n spits als hij kunnen gebruiken, maar wij zijn blij dat-ie bij ons zit”, aldus Schade.

Bayer Leverkusen merkt dat de successen met Hernández niet alleen sportief gezien interessant zijn. Gedurende het trainingskamp in Florida wordt de club gevolgd door horden Mexicaanse fans. “We hebben zoiets eerder meegemaakt met Heung-Min Son, die was in zijn thuisland ook een held. We bezochten Zuid-Korea en waren verbaasd dat er zo veel mensen op afkwamen. Tienduizend meisjes op het vliegveld, bijvoorbeeld”, weet Schade nog.

“Als je een speler hebt die in zijn vaderland een held is kun je dat gebruiken voor je marketingactiviteiten. Maar je koopt een speler eerst en vooral omdat hij goed is en het team kan helpen. Chicharito heeft het in dit geval allebei. Hij is bovenal een goede voetballer en daarnaast een icoon in Mexico.”

Bezig met laden …