voetbalzone

Unsworth kan het niet meer opbrengen en stopt

03 apr 2009, 18:31
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2009, 18:31
Advertentie
David Unsworth heeft met onmiddellijke ingang zijn actieve carrière beëindigd. De 35-jarige verdediger, die in Engeland als Rhino door het leven gaat, heeft zijn lopende contract bij Huddersfield Town laten ontbinden en richt zich vanaf nu op het trainersvak. Zijn grootste successen beleefde hij in het verleden in dienst van Everton.



Unsworth debuteerde in het seizoen 1991/92 in de hoofdmacht van Everton en speelde in totaal 350 officiële duels voor The Toffees. Hij maakte daarin veertig doelpunten. De verdediger, die het eerste doelpunt uit het tijdperk van David Moyes op zijn naam heeft staan, vierde in 1995 de verovering van de FA Cup.

In datzelfde kalenderjaar maakte Unsworth zijn debuut in het nationale elftal. Hij kwam op 3 juni 1995 op Wembley binnen de lijnen in de oefeninterland met Japan (2-1). Ook Gary Neville en Stan Collymore maakten in dat duel voor het eerst hun opwachting bij The Three Lions. Unsworth speelde ook zeven jeugdinterlands.

Unsworth kwam in de nadagen van zijn lange carrière voor een trits clubs uit, onder andere Portsmouth, Ipswich Town, Wigan Athletic en dus Huddersfield Town. Bij de nummer elf van de League One kwam hij dit seizoen niet verder dan vier optredens. De inmiddels oud-verdediger is momenteel bezig om zijn trainersdiploma's te halen.
Bezig met laden …