voetbalzone

Update: Aanklacht tegen Mexicaanse 'dopinggebruikers' ingetrokken

Bart Kruyt12 okt 2011, 19:10
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2011, 19:10
Advertentie

De ‘dopingaffaire’ rondom de Mexicaanse ploeg is met een sisser afgelopen. Op de Gold Cup werden vijf international betrapt op het gebruik van het verboden middel clenbuterol, maar zij claimden onschuldig te zijn en werden ook vrijgesproken. Voor de aankomende oefeninterland tegen de Verenigde Staten zijn zij weer in genade aangenomen.

Doelman Guillermo Ochoa, ex-PSV-verdediger Francisco Rodriguez, Antonio Naelson en Christian Bermudez kregen opnieuw een uitnodiging van de Mexicaanse bondscoach José Manuel de la Torre. Edgar Duenas, die ook betrokken was bij de affaire, hoeft zich volgende week niet te melden voor het oefenpotje tussen Mexico en de Verenigde Staten.

Bij Amerika zal Jurgen Klinsmann voor het eerst op de bank zitten. De Duitser maakte een selectie met weinig verrassingen bekend. Voor AZ-spits Jozy Altidore had hij geen plek, voor voormalig supertalent Freddy Adu wel. Ook Michael Bradley mag zich melden: zijn vader werd eerder deze maand vervangen als bondscoach van de Verenigde Staten.

Update 12 oktober 19:10 uur - Aanklacht tegen Mexicaanse 'dopinggebruikers' ingetrokken
Guillermo Ochoa, ex-PSV-verdediger Francisco Rodriguez, Antonio Naelson, Edgar Duenas en Christian Bermudez hoeven niet te vrezen voor een schorsing. De FIFA gaf al eerder aan dat het Mexicaanse vijftal onschuldig was, maar het mondiale anti-dopingagentschap WADA ging tegen die uitspraak in beroep. Nu is echter alsnog besloten om de aanklacht in te trekken.

Bezig met laden …