voetbalzone

Update: Adelaar pakt na beker ook landstitel met MSK Zilina

Thijs Post21 mei 2012, 11:20
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2012, 11:20
Advertentie

Frans Adelaar is de nieuwe trainer van het MSK Zilina, de meest succesvolle club van Slowakije. Dat meldt die club via de officiële kanalen. De club staat nog altijd bovenaan de ranglijst van de hoogste divisie, maar van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gelijk gespeeld. Lubomir Nosicky moest vertrekken en Adelaar, die in 2010 werd ontslagen bij Sparta Rotterdam, volgt hem op.

/

“We willen naar de Champions League”, legt sportief directeur Karol Belaník uit. “Dat willen we doen met aanvallend voetbal, zodat de supporters weer genieten van het spel. We staan bovenaan, maar we willen de fans meer laten zien en daarom zijn we met een coach uit de Hollandse school in zee gegaan.”

“We zijn een contract overeengekomen tot medio 2013”, vervolgt de sportbestuurder. De 51-jarige Adelaar begon zijn trainerscarrière bij de profs bij FC Utrecht, in het jaar 2000. Na een kort uitstapje bij Akratitos uit Griekenland ging hij aan de slag bij De Graafschap. Met die club promoveerde hij naar de Eredivisie. Vervolgens werkte hij nog voor ADO Den Haag, FC Volendam en tenslotte Sparta Rotterdam. Daar werd hij op 3 april 2010 ontslagen.

Update 8 mei 18:25 uur - Adelaar verovert beker en schrijft geschiedenis met Zilina
Een kleine maand na zijn aanstelling heeft Frans Adelaar zijn eerste succes met MSK Zilina te pakken. De oefenmeester veroverde dinsdag de nationale beker door met 3-2 te winnen van FK Senica. Aan Voetbal International liet Adelaar weten blij te zijn met de prijs. “Over de hele wedstrijd gezien waren wij de betere. De winst maakt best veel los. Zilina is in Slowakije een grote club, maar had die beker nog niet gewonnen. Dan is het altijd leuk als het nu wel lukt en jij de trainer bent.”

Update 21 mei 11:20 uur - Adelaar pakt na beker ook landstitel met MSK Zilina
Frans Adelaar beleeft succesvolle eerste maanden bij MSK Zilina. De Nederlandse coach trad iets meer dan een maand geleden in dienst bij de meest succesvolle club van Slowakije, die er op dat moment al erg goed voor stond in de nationale competitie. Na vier gelijke spelen in vijf duels liet men de trainer echter gaan en werd Adelaar gehaald om de eindsprint in te zetten. Dat lukte, want zondagavond won Zilina uit bij Dunajská Streda met 0-2. In de laatste speelronde werd de titel zo veiliggesteld. Twee weken geleden won Adelaar met de club ook al de beker.

Bezig met laden …