voetbalzone

Update: Adi Hütter kondigt medische keuring Bas Dost aan

Jeroen van Poppel25 aug 2019, 19:40
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2019, 19:40
Advertentie

Eintracht Frankfurt werkt nog altijd aan de overgang van Bas Dost. De Bundesliga-club hoopt de transfer van de spits van Sporting Portugal woensdag nog af te ronden, zo verklaart trainer Adi Hütter op de officiële website van de club.

De oefenmeester hoopt op een spoedig akkoord, met het oog op de confrontatie in de voorronde van de Europa League met RC Strasbourg. "We hopen de transfer van Bas Dost vandaag over de streep te trekken, zodat hij misschien beschikbaar is voor de tweede wedstrijd", aldus Hütter, die donderdag met zijn ploeg aantreedt voor het eerste duel met de Fransen. "Hij gaat in ieder geval niet spelen in de heenwedstrijd."

Vorige week leek de transfer van Dost naar Duitsland in kannen en kruiken, totdat een conflict ontstond tussen de zaakwaarnemer van de Nederlander, Gunther Neuhaus, en Sporting Portugal. De belangenbehartiger eist op basis van contractuele afspraken een miljoen euro van de Portugese club, die dat niet wil betalen.

"De claim van de club dat de speler of wij als bureau op het laatste moment met extra eisen zouden zijn gekomen, klopt absoluut niet", liet Neuheus eerder optekenen. Dost, die naar verluidt acht tot tien miljoen euro moet kosten, speelt sinds 2016 in Lissabon en was in 123 wedstrijden goed voor 93 doelpunten. Eerder kwam de aanvaller uit voor VfL Wolfsburg, sc Heerenveen en Heracles Almelo.

Update 25 augustus 19.40 uur - Adi Hütter kondigt medische keuring Bas Dost aan
Bas Dost gaat Sporting Portugal inruilen voor Eintracht Frankfurt. De Nederlandse spits zal maandag de medische keuring ondergaan bij de Duitse club, zo verzekerde trainer Adi Hütter zondag na de 2-1 nederlaag van zijn team tegen RB Leipzig. Dost is de opvolger van Sébastien Haller, die Eintracht Frankfurt heeft verlaten voor een dienstverband bij West Ham United.

Bezig met laden …