voetbalzone

Update: ADO legt Deense aanvallende middenvelder voor twee jaar vast

Erik van Dam22 aug 2013, 20:30
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2013, 20:30
Advertentie

Aanvaller Mathias Gehrt verlaat het Deense Bröndby voor een tweejarig contract bij ADO Den Haag. Ekstra Bladet bericht donderdag dat de 21-jarige voorhoedespeler, die op meerdere plekken voorin uit de voeten kan, zijn aflopende contract inruilt voor een eerste avontuur over de grenzen.

/

Gehrt debuteerde drieënhalf jaar geleden in het eerste van Bröndby en speelde sindsdien 56 wedstrijden op de Deense velden: hij scoorde 4 keer. In maart dit jaar debuteerde hij bij Denemarken Onder-21 en inmiddels speelde hij vijf interlands. Zijn contract loopt op de laatste dag van dit jaar ten einde, maar Gehrt zal nog voor eind augustus vertrekken richting ADO.

De Haagse club betaalt de bescheiden afkoopsom van 50.000 Deense kronen, omgerekend 67.000 euro, voor de komst van de Deen. ADO staat na drie speelronden op plaats dertien in de Eredivisie. Het trok deze zomer al meerdere nieuwe aanvallers aan: Malcolm Esajas (MVV), Ninos Gouriye (Heracles Almelo), Gervane Kastaneer (FC Dordrecht) en Michiel Kramer (FC Volendam) kwamen erbij.

Update 22 augustus 20.30 uur - ADO legt Deense aanvallende middenvelder voor twee jaar vast
ADO Den Haag heeft de aanvallende middenvelder Mathias Gehrt vastgelegd. De 21-jarige Deen komt over van Brondby IF, waar hij al bijna zestig duels in het eerste elftal speelde. Hij tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog twee seizoenen, zo meldt ADO via de officiële kanalen.

Bezig met laden …