voetbalzone

Update: ‘Advocaat hakt knoop door en stapt op als bondscoach’

Erik van Dam15 nov 2014, 13:40
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2014, 13:40
Advertentie
voetbalzone

Servië verloor vrijdagavond in Belgrado met 1-3 van Denemarken en kwam daarmee terecht op de vierde plaats in Groep I van de EK-kwalificatiereeks. Bondscoach Dick Advocaat erkent dat dat niet had gemogen en neemt de schuld dan ook op zich. Hij zegt dat hij al overweegt om op te stappen als keuzeheer van het land.

“Dit was de eerste verschrikkelijke wedstrijd sinds ik hier bondscoach ben. Als er iemand schuldig is, dan ben ik dat”, sprak Advocaat open en eerlijk na afloop van het verlies. Eerder werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Armenië en kreeg Servië een reglementaire 3-0 zege in de schoot geworpen tegen Albanië. Daar kreeg het geen drie punten voor: die werden er meteen weer afgetrokken.

Op de vraag of hij al nadenkt over het beschikbaar stellen van zijn baan, antwoordde Advocaat volgens Voetbal International meteen bevestigend. “Ik denk inderdaad aan opstappen. Ik heb deze baan aangenomen met het idee dat deze ploeg in aanmerking zou komen voor het EK. Maar dat staat na een paar maanden al onder druk. Het is niet meer dan eerlijk en correct om in gesprek te gaan met de bond.”

Update 15 november 14.40 uur - ‘Advocaat hakt knoop door en stapt op als bondscoach Servië’
Dick Advocaat is opgestapt als bondscoach van Servië. Dat melden diverse Servische media zaterdagmiddag. De Nederlander kondigde vrijdag al aan dat hij serieus nadacht over ontslag na de smadelijke thuisnederlaag van het Servische team tegen Denemarken: 1-3. Het wachten is op een officiële mededeling van de nationale voetbalbond. Radovan Curcic, momenteel bondscoach van Jong Servië, volgt Advocaat naar verluidt tijdelijk op. Ljubinko Drulovic, Dejan Stankovic en Aleksandar Stanojevic worden overigens al genoemd als mogelijke nieuwe bondscoaches.

Bezig met laden …