voetbalzone

Update: Aerts moet leugen om bestwil bekopen met spierscheuring

Daniel Cabot Kerkdijk13 jul 2011, 17:25
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 17:25
Advertentie

Maikel Aerts had goede hoop om ook komend seizoen eerste doelman van Hertha BSC te zijn, maar die hoopt lijkt vervlogen. Volgens BILD heeft de 36-jarige doelman zijn eigen glazen ingegooid. Op de laatste trainingsdag in Zwitserland werd duidelijk dat Aerts niet eerlijk was geweest tegen coach Markus Babbel. Hij verzweeg een blessure om in het oefenduel met FC Basel (0-3) te kunnen keepen.

/

Aerts kampte in aanloop naar het duel met de Zwitsers met klachten aan zijn dijbeen. "Ik vroeg aan hem of hij kon spelen", legt Babbel uit. "Maikel is oud genoeg en wanneer hij voelt dat hij niet kan spelen, moet hij zich melden. Hij zei dat hij kon spelen en dat is achteraf gezien een fout geweest." Na het duel kwam Aerts er eerlijk voor uit dat hij niet speelklaar was. "Ik had pijn en heb pijnstillers geslikt."

Aerts kreeg maandag tegen FC Basel drie treffers om de oren en werd na een klein uur spelen vervangen door Thomas Kraft. De van Bayern München overgekomen keeper hield zijn doel wel schoon en kreeg na afloop complimenten van Babbel. "Hij heeft goed gespeeld." Aerts ondergaat woensdag een MRI-scan om duidelijkheid te krijgen over de ernst van zijn blessureleed. Mogelijk staat hij enige weken aan de kant.

Update 17:25 uur - Aerts moet leugen om bestwil bekopen met spierscheuring
Maikel Aerts zal zich voortaan nog wel eens bedenken als hij weer overweegt om een blessure te verzwijgen. De doelman heeft woensdag een MRI-scan laten maken en daaruit bleek dat hij een spier in zijn dijbeen heeft gescheurd. Hertha BSC meldt op haar website dat de keeper niet meegaat op trainingskamp en in Berlijn achterblijft om te revalideren. Aerts zal een paar weken de tijd nodig hebben voor zijn herstel.

Bezig met laden …