voetbalzone

Update: Aissati weet nog niks van selectie voor Marokko

Daniel Cabot Kerkdijk24 sep 2010, 16:54
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2010, 16:54
Advertentie

De voorlopige selectie van Marokko voor de interland tegen Tanzania van volgende maand is bekend. Bondscoach Eric Gerets heeft duidelijk rondgekeken in de Eredivisie. Zo ruimde de ex-trainer van PSV voor Heerenveen-linksback Youssef El Akchaoui een plaats in bij de voorlopige selectie.

/

Gerets riep nog meer Marokkaanse spelers uit de Eredivisie op. Zo zitten ook Ismaïl Aissati (Vitesse), Oussama Assaidi (Heerenveen), Nacer Chadli (FC Twente) en Mounir El Hamdaoui (Ajax) in de selectie van de Belgische oefenmeester. Aissati kwam eerder uit voor Jong Oranje, maar kiest dus evenals Assaidi en Chadli (opgegroeid in België) voor het geboorteland van zijn ouders.

Karim El Ahmadi kreeg geen invitatie. De middenvelder van Feyenoord is normaal gesproken een vaste waarde in de selectie van de Noord-Afrikanen, maar valt nu buiten de boot. Ook bij Feyenoord is hij sinds kort op zijspoor beland. Marokko wist geen deelname aan het recente WK in Zuid-Afrika af te dwingen.

Update 11:02 - El Ahmadi toch in voorlopige selectie Marokko
In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi toch te zijn opgenomen in de voorlopige selectie van het Marokkaanse elftal, dat op zaterdag 9 oktober een uitwedstrijd tegen Tanzania speelt. Dit meldt de Rotterdamse club vrijdag op haar officiële website. De definitieve Marokkaanse selectie voor de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd wordt in een later stadium door bondscoach Eric Gerets bekend gemaakt.

Update 16:54 uur – Aissati weet nog niks van selectie voor Marokko
Het is bij Ismaïl Aissati zelf nog niet bekend dat hij is opgeroepen door bondscoach Eric Gerets. De middenvelder van Vitesse reageerde dan ook verrast toen hem via-via werd medegedeeld dat hij zich binnenkort in zijn vaderland moet melden. “Officieel heb ik nog niets gehoord”, verklaarde hij tegenover Voetbal International.

Bezig met laden …