voetbalzone

Update: Ajax Cape Town rondt komst zesvoudig Oranje-international af

Erik van Dam11 aug 2011, 07:45
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2011, 07:45
Advertentie

Sander Westerveld lijkt komend seizoen in de Zuid-Afrikaanse competitie te gaan spelen. De 36-jarige sluitpost degradeerde vorig seizoen voor het eerst in zijn lange profloopbaan; Monza verliet de derde divisie na een zestiende plaats in de eindrangschikking. Volgens Voetbal International is Westerveld nu mondeling akkoord met Ajax Cape Town.

/

Bij die club moet Westerveld de gestopte Hans Vonk doen vergeten. Vonk keepte vorig seizoen nog 29 duels in Kaapstad en was in totaal goed voor ruim honderd optredens. Op 41-jarige leeftijd vond de ex-keeper van sc Heerenveen en Ajax het echter wel welletjes; de vijf jaar jongere Westerveld krijgt nu de kans hem op te volgen. Alleen het bestuur zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Dat komt vrijdagavond bijeen voor een vergadering; waarschijnlijk wordt dan ook de knoop doorgehakt, of Westerveld wel of niet transfervrij wordt aangetrokken. De geboren Enschedeër speelde in ons land bij FC Twente, Vitesse en Sparta Rotterdam. Over de grenzen stond hij tussen de palen bij Liverpool, Real Sociedad, Real Mallorca, Portsmouth, Everton, Almería en Monza. Een aanbieding van De Graafschap om Boy Waterman te komen opvolgen, sloeg de doelwachter af.

Update 11 augustus 07:45 uur - Ajax Cape Town rond komst zesvoudig Oranje-international af
Sander Westerveld zet zijn carrière voort bij het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. De 36-jarige doelman, die zes keer voor het Nederlands elftal uitkwam, heeft definitief overeenstemming bereikt over een tweejarig contract met een optie voor een derde jaar bij de satellietclub van Ajax, zo meldt De Telegraaf donderdag. Westerveld, de opvolger van Hans Vonk, reist morgen naar Kaapstad en traint vanaf maandag mee met Ajax Cape Town, waar Maarten Stekelenburg als trainer de opvolger is van Foppe de Haan.

Bezig met laden …