voetbalzone

Update: Ajax en Club Brugge akkoord: Van Rhijn definitief naar België

Bart Kruyt20 jul 2016, 16:15
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2016, 16:15
Advertentie

Ricardo van Rhijn staat voor een overstap naar Club Brugge. De Belgische kampioen heeft een akkoord bereikt met Ajax over een transfersom van 1,6 miljoen euro, plus een doorverkooppercentage. De transfer kan spoedig afgerond worden.

/

Van Rhijn is op enkele details na zelf ook rond met Club Brugge, weet Voetbalzone. De transfer van de rechtsback lijkt dus niet meer mis te kunnen gaan. Van Rhijn moet in België de opvolger worden van Thomas Meunier, die onlangs naar Paris Saint-Germain vertrok. Met Stefano Denswil, zijn oude ploeggenoot bij Ajax, en Ruud Vormer treft hij twee landgenoten bij Club.

De 25-jarige Van Rhijn maakte in het seizoen 2011/12 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax en was in het seizoen daarop basisspeler. Dat bleef hij drie jaar, maar vorig seizoen werd hij uit het elftal gespeeld door Kenny Tete. Omdat Van Rhijn geen zin had om nog een heel seizoen op de bank te zitten, ging hij op zoek naar een nieuwe club. Die heeft hij met Club Brugge dus gevonden.

Update 17 juli 21.35 uur - Club Brugge meldt naderende komst van Van Rhijn
Club Brugge heeft zondagavond bevestigd dat er een akkoord is bereikt met Ajax over een transfersom voor Ricardo van Rhijn. De rechtsback zal dinsdag medisch gekeurd worden en als er geen problemen aan het licht komen, zet hij zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen.

Update 20 juli 16.15 uur - Ajax en Club Brugge akkoord: Van Rhijn definitief naar België
Ricardo van Rhijn mag zich officieel speler van Club Brugge noemen. De rechtsback doorstond met succes de medische keuring en tekende een contract voor drie seizoenen bij de Belgische grootmacht. Van Rhijn gaat bij Club met rugnummer 2 voetballen.

Bezig met laden …