voetbalzone

Update: 'Ajax krijgt Spaanse concurrentie voor beoogde nieuwe spits'

Erik van Dam10 mei 2014, 15:09
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2014, 15:09
Advertentie

Ajax heeft zich voor het seizoen 2014/15 reeds verzekerd van spits Richairo Zivkovic, maar Frank de Boer zei al eerder dat er best nóg een spits bij kan komen. Kolbeinn Sigthórsson staat open voor iets nieuws en heeft zich nog niet ontpopt als goalgetter in Amsterdam. Bovendien kan het zo zijn dat Bojan Krkic niet terugkeert bij Ajax en dat gelegenheidsspits Siem de Jong wordt verkocht.

voetbalzone

Los van de afhankelijke factoren Sigthórsson, Bojan en De Jong ziet trainer De Boer de komst van een nieuwe centrumaanvaller zitten. “Wij willen zeker een spits, ja. Als je een spits haalt, dan is dat in eerste instantie omdat hij bekend staat dat hij wel doelpunten kan maken. Dat is zijn eerste taak, zoals een verdediger zijn eerste taak is mensen uit te schakelen”, zegt de viervoudig kampioenstrainer van Ajax tegen de NOS.

Arkadiusz Milik is een van de spitsen die gelinkt is aan Ajax. Marc Overmars gaf zaterdagochtend aan dat de Poolse aanvaller van Bayer Leverkusen prominent op Ajax’ lijst staat. Een akkoord is er echter nog niet: niet met de speler zelf en evenmin met diens club. De Telegraaf en BILD stelden dat Ajax de twintigjarige Milik graag een of twee jaar zou huren van Bayer.

Update 10 mei 15.09 uur - 'Ajax krijgt Spaanse concurrentie voor beoogde nieuwe spits'
Arkadiusz Milik heet een van de spitsen te zijn die hoog op de verlanglijst van Ajax-coach Frank de Boer staat, maar zijn komst staat nog lang niet vast. Voetbal International meldt zaterdag dat ook Real Sociedad interesse heeft om de Poolse aanvaller van Bayer Leverkusen voor een jaar te huren. Het contract van de international bij die Werkself loopt nog tot medio 2018.

Bezig met laden …