voetbalzone

Update: Ajax nog niet akkoord over miljoenentransfer Magallán

Gijs Freriks15 dec 2017, 08:55
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2017, 08:55
Advertentie

Ajax versterkte zich begin december met Perr Schuurs en de verdediger van Fortuna Sittard wordt mogelijk niet de enige defensieve versterking voor volgend seizoen. De 24-jarige Lisandro Magallán zou na de Copa Libertadores de overstap kunnen maken naar de nummer drie van de Eredivisie.

Boca Juniors wees in november naar verluidt een bod van vier miljoen euro af, maar Ajax heeft volgens Vavel een verbeterd voorstel naar Buenos Aires gestuurd. Voor dat voorstel van zes miljoen euro zou Boca bereid zijn om Magallán te laten gaan, maar dan wel pas na de Copa Libertadores. Dat toernooi begint eind januari en duurt tot november 2018, maar of Boca de finale haalt, is de vraag.

Closs Continental meldt eveneens dat Boca Juniors ervoor openstaat om Magallán na de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League over te doen aan Ajax, maar bevestigt het tweede bod ter waarde van zes miljoen niet. Men spreekt wel van ‘minimaal vier miljoen euro’. Magallán speelde tot dusverre overigens veertig wedstrijden voor Boca.

De voormalig jeugdinternational maakte in augustus 2010 zijn profdebuut en maakte in de zomer van 2012 de overstap van Gimnasia naar Boca. Laatstgenoemde club betaalde 1,4 miljoen dollar voor 80 procent van de eigendomsrechten van de stopper. Hij stond toen ook in de belangstelling van Manchester City, maar opteerde dus voor een binnenlandse transfer. Magallán zou nu overigens ook in beeld zijn bij UANL Tigres en América.

Update 15 december 09.55 uur - Ajax nog niet akkoord over miljoenentransfer Magallán
In tegenstelling tot berichten uit de Argentijnse media hebben Ajax en Boca Juniors elkaar nog niet gevonden in een transfersom voor Lisandro Magallán. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Eerder meldde Vavel dat Boca akkoord was gegaan met een bedrag van zes miljoen euro, op de voorwaarde dat de verdediger pas na de Copa Libertadores zou mogen transfereren. Als het Ajax lukt een akkoord te bereiken met Boca, moet het nog persoonlijk rond komen met Magallán.

Bezig met laden …