voetbalzone

Update: Al-Ahly maakt melding van komst Portugese kampioenenmaker

Erik van Dam09 jun 2013, 14:55
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2013, 14:55
Advertentie

Vítor Pereira maakte FC Porto kampioen, maar de club uit de havenstad opteerde desondanks voor een trainerswissel. De 44-jarige trainer werd vervangen door Paulo Fonseca van Paços de Ferreira en Pereira heeft nu zelf ook een nieuwe club gevonden. Hij wordt namelijk de nieuwe eindverantwoordelijke bij Al-Ahly. De club uit Saudi-Arabië maakt nog geen officieel melding van de komst van Pereira, maar op internet circuleert al een foto van Pereira die in een shirt van zijn nieuwe broodheer poseert.

/

Pereira werd in de zomer van 2011 als opvolger van André Villas-Boas aangesteld bij FC Porto en loodste de club in eerste jaar naar de landstitel en Portugese Super Cup. De strijd om de Europese Super Cup verloor men. In het tweede seizoen werd de titel opnieuw gepakt, maar was het spel ondanks nul nederlagen stukken minder. Bovendien betreurt de clubleiding het feit dat FC Porto al in de eerste knock-outronde van de Champions League werd geëlimineerd door Málaga. Pereira had een aflopend contract, dus os Dragões konden zonder veel gemor van coach veranderen.

Pereira, die ook in verband werd gebracht met vooral Everton en Anzhi Makhachkala, moet Al-Ahly nu naar de eerste landstitel sinds 1984 leiden. Afgelopen seizoen eindigde de club uit Djedda op de vijfde plaats, in 2012 werd men tweede. Bij Al-Ahly speelt ook Bruno César, die in de winter overkwam van Benfica. Pereira kan bij de groenhemden relatief snel succes boeken, want zij treden in augustus aan voor de kwartfinales van de Aziatische Champions League. Vorig seizoen verloor Al-Ahly nog de finale van dat toernooi van het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai.

Update 9 juni 14.55 uur - Al-Ahly maakt melding van komst Portugese kampioenenmaker
Vítor Pereira wordt definitief de nieuwe hoofdtrainer van Al-Ahly. Zaterdag circuleerde er al een foto van de coach met het shirt van de Arabische topclub op Internet en zondag heeft Al-Ahly op de website van de club gemeld dat Pereira voor twee seizoenen heeft getekend. Pereira begint op 29 juni aan zijn nieuwe job en is de opvolger van Aleksandar Ilic. De Portugees maakte FC Porto in de afgelopen twee seizoenen kampioen, maar moest desondanks vertrekken.

Bezig met laden …