voetbalzone

Update: Al-Sadd bevestigt bezoek clubicoon Barcelona aan Qatar

Gijs Freriks28 mrt 2015, 19:15
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2015, 19:15
Advertentie

Xavi Hernández gaat naar alle waarschijnlijkheid in Qatar aan de slag. De krant AS beweerde donderdag al dat de middenvelder een driejarig contract kon tekenen bij Al-Sadd en teammanager Abdullah Al-Berik heeft via Instagram laten weten dat de transfer bijna rond is.

voetbalzone

“Het is Al-Sadd gelukt om Barcelona-aanvoerder Xavi te contracteren. Hier zie je een foto van hem met sportief directeur Muhammed Ghoulam”, zou Al-Berik hebben geschreven. Als Xavi inderdaad naar de Qatar Stars League vertrekt, treedt hij in de voetsporen van spelers als Josep Guardiola, Frank en Ronald de Boer, Romário en Sonny Anderson. Zij gingen na hun periode in Camp Nou ook naar het emiraat.

Xavi werd in de zomer ook al in verband gebracht met een transfer naar Qatar. Hij zou een voorcontact hebben getekend bij Al-Arabi en Lekhwiya en Al-Sadd toonden naar verluidt ook belangstelling voor de 130-voudig international. Xavi zou bij Al-Sadd overigens tien miljoen euro per jaar kunnen verdienen. Voorzitter Josep Maria Bartomeu zei vrijdag nog dat de icoon in de zomer mag vertrekken, als hij dat wil.

Update 28 maart 20.15 uur - Al-Sadd bevestigt bezoek clubicoon Barcelona aan Qatar
De deal is nog niet in kannen en kruiken, maar het heeft er alle schijn van dat Xavi Hernández voor Al-Sadd gaat spelen. Er verscheen al een foto van de middenvelder met technisch directeur Muhammed Ghoulam op Instagram en Al-Sadd heeft nu bevestigd dat Xavi in Qatar is, om een kijkje te nemen bij de club. Volgens Al-Sadd is er nog geen sprake van een getekend contract, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Xavi moet naast speler ook adviseur van Al-Sadd gaan worden.


Bezig met laden …