voetbalzone

Update: Alex officieel 'Rossonero': ex-PSV'er tekent tweejarig contract

Matthijs van Laar06 jun 2014, 16:28
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2014, 16:28
Advertentie
voetbalzone

Als verwacht zet Alex zijn loopbaan voort in de Serie A. De ex-stopper van PSV onderging donderdag een medische keuring bij AC Milan en doorstond de tests zonder problemen. De Braziliaan tekent naar verluidt een tweejarig contract bij de Italiaanse grootmacht. Aan zijn verblijf bij Paris Saint-Germain komt daarmee na twee seizoenen een einde.

Donderdagmiddag maakte Milan al middels de social mediakanalen kenbaar dat de komst van Alex ophanden was. Zo tweette men foto's waarop de 31-jarige verdediger te zien was in het shirt van zijn nieuwe club. Niet veel later kwam het nieuws officieel naar buiten. Naar verluidt gaat de Zuid-Amerikaan in Milaan op jaarbasis van twee tot tweeënhalf miljoen euro per jaar verdienen.

Aanvankelijk leek het erop dat de zeventienvoudig international in Parijs zou blijven, maar na de komst van David Luiz zag Alex zijn kans op speelminuten fors afnemen. "Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van een grote club als AC Milan. Mijn eerste indruk is geweldig, alles lijkt perfect georganiseerd", zei hij bij binnenkomst. "We moeten Milan terugbrengen naar waar de club hoort. Dus vechten om de landstitel en terugkeren in de Champions League", besluit de strijdvaardige Alex.

Update 6 juni 16.28 uur - Alex officieel 'Rossonero': ex-PSV'er tekent tweejarig contract
Alex is definitief speler van AC Milan. De club doet vrijdagmiddag een officiële persverklaring uit, waarin staat dat de centrale verdediger een contract voor twee seizoenen heeft getekend. Donderdag doorstond de ex-PSV'er al een medische keuring op Milanello en verklaarde hij zijn steentje bij te willen dragen aan de terugkeer van Milan naar de (Europese) top.



Bezig met laden …