voetbalzone

Update: Alexis Sánchez arriveert in Italië voor medische keuring

Daniel Cabot Kerkdijk28 aug 2019, 16:44
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2019, 16:44
Advertentie

Alexis Sánchez mag zich spoedig speler van Internazionale noemen. Sky Sport Italia en Sportitalia melden dinsdagavond laat dat Inter en Manchester United eindelijk overeenstemming hebben bereikt. Het gaat om een huurovereenkomst voor de rest van het seizoen, maar zonder optie tot koop. Inter nam eerder deze zomer Romelu Lukaku van de Engelsen over.

Het naderende einde van de zomerse transfermarkt lijkt de reden te zijn dat de clubs uiteindelijk toch afzien van een verplichte optie tot koop of verdere gesprekken over de hoogte van een eventuele optie tot koop. Dat was immers de reden waarom Inter de komst van de dertigjarige Chileens international maar niet over de streep kon trekken.

De media in Engeland en Italië verzekeren dat Inter ‘alleen’ vijf miljoen euro van het salaris van Alexis voor zijn rekening hoeft te nemen. Dat betekent dat Manchester United de grote verliezer in het transferspel is, daar de aanvaller jaarlijks 29 miljoen euro opstrijkt. Het verschil komt zodoende voor rekening van de Premier League-club, die Alexis nog tot medio 2022 op de loonlijst heeft staan.

De verwachting is dat Alexis woensdag in Milaan zal arriveren voor een medische keuring, waarna hij zijn handtekening onder het huurcontract zet. Voor de Chileen is de Serie A zeker geen onbekend terrein. Hij speelde tussen 2006 en 2011 in het tenue van Udinese, alvorens hij voor Barcelona, Arsenal en Manchester United speelde.

Update 28 augustus 16.44 uur - Alexis Sánchez arriveert in Italië voor medische keuring
Alexis Sánchez staat op het punt om zijn overgang naar Internazionale af te ronden. De aanvaller van Manchester United is inmiddels met het vliegtuig in Milaan gearriveerd voor de medische keuring en het ondertekenen van zijn contract. De Chileen wordt waarschijnlijk voor een seizoen gehuurd door i Nerazzurri, al is nog niet helemaal duidelijk of zij ook een optie tot koop hebben weten te bedingen.

Bezig met laden …