voetbalzone

Update: Allardyce verrast en teleurgesteld door ontslag

Erik van Dam13 dec 2010, 18:07
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2010, 18:07
Advertentie

Sam Allardyce is na een dienstverband van twee jaar ontslagen bij Blackburn Rovers. De nummer dertien van de Premier League maakt dat via de officiële website wereldkundig. Vorig seizoen eindigde de club nog als tiende, maar dit seizoen gaat het minder voorspoedig. Twee weken geleden kreeg Blackburn nog met 7-1 klop van Manchester United.

/

Middels een kort statement laat Blackburn weten de samenwerking met zowel Allardyce als diens assistent Neil McDonald te hebben verbroken. Zondag werd op bezoek bij Bolton Wanderers met 2-1 verloren, de achtste nederlaag in zeventien duels. Wie de honneurs tot het einde van het seizoen waar zal gaan nemen, is nog onduidelijk. Ook is niet zeker wat Allardyce nog voor ijzers in het vuur heeft. Hij prees zichzelf meermaals aan als kandidaat-bondscoach, maar Harry Redknapp lijkt de favoriet voor de opvolging van Fabio Capello.

Op 9 januari 2008 verbrak Big Sam, zoals zijn bijnaam in Engeland luidt 'in goed overleg' de samenwerking met Newcastle United. Elf maanden later ging hij aan de slag bij de Rovers. Voor zijn periode bij Newcastle was hij trainer van Blackpool (1994-1996), Notts County (1997-1999) en Bolton Wanderers (1999-2007).

Update 19:07 - Allardyce verrast en teleurgesteld door ontslag bij Rovers
Sam Allardyce heeft verrast gereageerd op zijn ontslag bij Blackburn Rovers. “Ik ben erg teleurgesteld dat ik deze club moet verlaten”, zegt Big Sam in een statement. “Ik ben wel trots dat ik voor Blackburn heb mogen werken en heb hier een goede band opgebouwd met de spelers, leden van de technische staf en de supporters. Nu wens ik de club het beste voor de toekomst.” Steve Kean staat voorlopig voor de groep als interim-trainer.

Bezig met laden …