voetbalzone

Update: 'Als ik was door blijven gaan, was ik tegen een muur gelopen'

Bart Kruyt24 mei 2011, 09:28
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2011, 09:28
Advertentie

Jack Wilshere gaat toch niet met zijn leeftijdsgenoten van Engeland mee naar het Europees Kampioenschap in Denemarken. De middenvelder van Arsenal was door de bondscoach van The Three Lions onder 21 jaar, Stuart Pearce, opgenomen in de voorselectie, tot grote ergernis van Arsenal-trainer Arsène Wenger. De Fransman kan echter opgelucht ademhalen, want zijn pupil is uiteindelijk toch afgehaakt.

/

Wilshere gaf Pearce te kennen zich niet zeker te voelen over zijn fysieke gesteldheid. “Ik sprak Jack vorige week en hij legde me uit dat toen we in maart praatten, hij deel wilde uitmaken van de ploeg”, zegt de keuzeheer op de officiële website van de Engelse voetbalbond. “Hij voelt nu echter dat hij niet in de beste conditie is om deel te nemen aan het eindtoernooi.”

“Dat is gebaseerd op het aantal wedstrijden dat hij voor Arsenal heeft gespeeld en wetenschappelijke gegevens waarmee Jack vorige week werd geconfronteerd”, vervolgt Pearce. “Hij is bezorgd en vanwege zijn fitheid kijkt hij alvast naar volgend seizoen. Jack heeft altijd plezier gehad bij het team onder 21 jaar en hoewel ik teleurgesteld ben dat hij er niet bij is, accepteer ik de situatie.” Ook Liverpool-spits Andy Carroll is er niet bij, daar de spits geblesseerd is.

Update 09:28 uur - 'Als ik was door blijven gaan, was ik tegen een muur gelopen'
Jack Wilshere maakt zich op voor een rustige zomer. De middenvelder van Arsenal leek mee te gaan naar het EK voor spelers onder de 21 jaar, maar Arsène Wenger wist zijn middenvelder met technologische argumenten te overtuigen om niet te gaan. "Ik voel me de laatste weken vermoeid en het GPS-systeem heeft me dat nog extra duidelijk gemaakt. Het liet zien dat ik hard op weg was naar een blessure en dat wil ik voorkomen", zegt Wilshere in The Guardian.

"GPS liet me zien dat ik een neerwaartse spiraal zat en daar ben ik van geschrokken", vervolgt Wilshere, die afgelopen seizoen liefst 55 wedstrijden speelde. "Ik ben negentien en als ik was door blijven gaan, was ik tegen een muur gelopen. De laatste vier wedstrijden voelde ik na een uur een bepaalde vermoeidheid die ik in januari nog niet voelde. Gelukkig reageerde Pearce goed, hij begreep het, maar frustrerend is het wel."

Bezig met laden …