voetbalzone

Update: ‘Als Thiago al getekend heeft, dan hadden we dat wel gemeld’

Bart Kruyt14 jul 2013, 16:35
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2013, 16:35
Advertentie

De transfer van Thiago Alcántara naar Bayern München wordt mogelijk nog deze zondag afgerond. De Champions League-winnaar is met Barcelona in gesprek over een transfersom voor de middenvelder en volgens El Mundo Deportivo naderen de clubs een akkoord. Thiago heeft al aangegeven graag naar Bayern te willen verhuizen en verwacht snel duidelijkheid te krijgen.

/

De 22-jarige middenvelder heeft een gelimiteerde afkoopsom van 18 miljoen euro in zijn contract staan, maar door belastingen zal dit bedrag nog iets hoger uitvallen. Barcelona hoopt nu op een transfersom van 23 miljoen euro, al gaat Bayern voor een bedrag dat iets dichterbij de 18 miljoen ligt. De clubs zouden echter niet ver van elkaar vandaan zitten en het ligt in de lijn der verwachting dat er snel een akkoord bereikt zal worden.

Thiago leek lange tijd op weg naar Manchester United, maar staat nu voor een hernieuwde samenwerking met Josep Guardiola. De coach van Bayern heeft bevestigd dat hij de Spaans jeugdinternational graag wil hebben: "Ja, dat klopt. Ik heb het bij Karl-Heinz Rummenigge en Matthias Sammer (algemeen en technisch directeur van Bayern, red.) neergelegd en nu zullen we zien wat er gebeurt", zei de voormalig oefenmeester van Barcelona in de afgelopen week. "Hij is de enige speler die ik nog wil hebben." Bayern heeft zich voor volgend seizoen al versterkt met aanvallende middenvelder Mario Götze (Borussia Dortmund, 37 miljoen euro) en de transfervrije verdediger Jan Kirchhoff.

Barcelona begint maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en Thiago hoopt dat zijn transfer tegen die tijd al is afgerond, zodat hij zich niet meer hoeft te melden bij de selectie van Tito Vilanova. De middenvelder heeft zaterdag bij de technische leiding aangegeven dat hij naar Bayern wil verkassen en het bestuur verzocht om de deal snel rond te maken. Mogelijk komt er dus nog deze zondag witte rook.

Update 14 juli 16:35 uur - ‘Als Thiago al getekend heeft, dan hadden we dat wel gemeld’
Volgens sommigen is de transfer van Thiago Alcántara naar Bayern München al in kannen en kruiken, maar sportief directeur Matthias Sammer van Bayern spreekt die verhalen toch wat tegen. “Als iemand al getekend zou hebben, waarom zouden we dat dan niet kenbaar maken? Het is dus niet het geval”, laat de sportbestuurder optekenen in BILD.

Bezig met laden …