voetbalzone

Update: Alves hoopt dat ontslagen 'banaangooier' baan terug krijgt

Erik van Dam09 mei 2014, 14:55
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2014, 14:55
Advertentie

Barcelona won zondag met 2-3 van Villarreal in El Madrigal, maar na afloop ging het nauwelijks over het veldspel of over de uitslag. Vrijwel iedereen had het over de actie van Dani Alves, die een banaan opraapte die vanuit het publiek werd gegooid en daar een hap uit nam. De Braziliaanse back kreeg veel complimenten voor zijn actie.

voetbalzone

Een dag na de wedstrijd komt Barcelona terug op het racisme-moment. Dani Alves ging er volwassen en goed mee om, maar de club baalt alsnog van het feit dat iemand het in zijn hoofd haalde een banaan op het veld te smijten. “Barcelona wil het civiele, culturele, sociale en sportieve belang van twee UEFA-boodschappen benadrukken: Respect en No To Racism. De club uit haar solidariteit met selectiespeler Dani Alves, die het mikpunt van racisme was tijdens de wedstrijd tegen Villarreal.”

Barcelona legt uit dat het goed begrijpt, dat de daders niets met Villarreal als club van doen hebben en dat het blij is, dat Villarreal afstand nam van de actie. De manier waarop de tegenstander snel actie ondernam en zich uitsprak tegen de ‘supporters’ in kwestie vindt Barcelona getuigen van professionaliteit. “Dit gedrag moet zo snel mogelijk geïsoleerd en vervolgens verwijderd worden uit alle vormen van stadions. Barcelona wil de boodschappen van de UEFA nogmaals benadrukken en alle andere clubs vragen hetzelfde te doen, zodat de voetbalsport er niet langer onder hoeft te lijden”, laat de Catalaanse club weten.

Update 28 april 18.50 uur - Villarreal deelt supporter stadionverbod voor het leven uit
Nog geen 24 uur na afloop van het thuisduel met Barcelona (2-3) heeft Villarreal al maatregelen getroffen tegen de persoon die zondagavond een banaan richting Daniel Alves gooide. De supporter heeft een stadionverbod voor het leven gekregen, zo meldt de Spaanse club maandagavond via de officiële kanalen. Villarreal sprak na afloop reeds zijn afkeuring over het incident uit.

Update 7 mei 15.06 uur - Villarreal krijgt boete van 12.000 euro voor 'banaanincident'
Het strafcomité van de Spaanse bond heeft Villarreal een boete van 12.000 euro opgelegd, vanwege het 'banaanincident' van anderhalve week geleden, in de wedstrijd tegen Barcelona. Een supporter smeet een banaan op het veld, vlak voordat Dani Alves een hoekschop zou nemen. De man in kwestie kreeg een stadionverbod voor het leven van Villarreal en de club zelf is nu beboet met een fiks bedrag voor zijn actie. Mogelijk verhaalt men de schade op de man.

Update 9 mei 14.55 uur - Alves hoopt dat ontslagen 'banaangooier' baan terug krijgt
De supporter die een banaan in de richting van Dani Alves gooide is behoorlijk gestraft voor het incident. De man heeft een stadionverbod van het leven gekregen, krijgt mogelijk nog een geldboete en is naar verluidt ook zijn baan kwijtgeraakt. "Maar dat wil ik niet", zegt Alves. "Hij maakte een misplaatste grap en daar is een hoop ophef over ontstaan. Ik hoop dat hij zijn baan terug kan krijgen."

Bezig met laden …